От 16 до 23 октомври 2019, ще се проведе най-мащабното световно изложение в сферата на пластмасовата и каучуковата индустрия. Събитието се провежда на всеки три години в гр. Дюселдорф – Германия в 18 изложбени зали, на площ от 174 хил.кв.м. К-2019 е най-значимата изява за бранша, на която ще присъстват около 3200 изложители от 161 страни от цял свят. Очаква се изложението да посрещне над 230 000 души.

Повече от 67 години събитието ни събира, за да видим иновациите в областта на пластмасата.

Темите, на които ще бъде акцентирано на събитието ще са:

  • Пластмаси за устойчиво развитие и кръгова икономика: включват теми като „Управление на водите“, „Възобновяеми енергии“ и „Алтернативни суровини“.

  • Индустрия 4.0: включва аспект на платформената икономика, както и разклонена производствена верига.
  • Интеграция на системата: Функционалност чрез материали, процес и дизайн: в рамките на тази тема се обобщават отделните области на новите материали и производството на добавки, олекотените конструкции, мобилността (е-мобилността) и биопластмасите.

  • Бъдещото поколение за индустрията: На К 2019 ще бъде отделено специално внимание на въпроса за бъдещото поколение в индустрията, в науката, както и в обучението.

Специалистите от цял свят се събират на К19, за да покажат своите продукти и как те биха могли да се приложат в автомобилната, опаковъчната, електротехническата, медицинската и аерокосмическата индустрия, в областта на електрониката, комуникациите и строителството.

Световната индустрия на пластмаса и каучук, смело поема отговорност за запазването на екоравновесието на планетата за следващите поколения.

Все по-високо ще бъдат ценени технологиите с ниски емисии и енергоспестяване, както и интелигиентните, които навлизат във всички области, заради високата си продуктивност. Такива ще видим на К2019! Лидери в бранша ще демонстрират иновациите в преработването и рециклирането на пластмаса и каучук и прилагането им в повторна употреба  в различни сфери. Плануват се дискусии, лекции и експерименти, относно темата с биопластмасата. Ще има демонстрации за това какви са бъдещите възможности за прилагането й, както и дискусии при възможни трудности при обработката и използването й.

Германската пластмасова индустрия под ръководството на  Plastics Europe Deutschland ще представи проект – шоу, под надслова  „Пластмасите оформят бъдещето“. Седемте дни имат различна програма – дискусии, експерименти и разбира се много демонстрации , как пластмасата би повлияла на бъдещето, дори и в утрешният ден. Шоуто ще акцентира върху икономическите и екологичните теми и от много посетители ще се възприема като предоставящо решения за актуалните социални тенденции и дебати. От една страна ще се обсъждат горещи въпроси като отпадъците от опаковки, морските отпадъци и изменението на климата и от друга страна – опазването на ресурсите, енергийната ефективност и кръговата икономика.

И тази година К19 ни предостави достъп и до собствено прилжение, с което да олесни достъпа до информация свързана с промишлеността и със събитието.

Задължително е посещението на специалистите в бранша, като над 70% от посетителите са от страни из цял свят, а с най- големи квоти за посетители са взели: Италия, Холандия, Индия, Турция, Франция, Белгия, САЩ, Китай, Испания и Полша.