FRILVAM

МАСТЕРБАЧИ И АДИТИВИ

FRILVAM S.p.A. (www.frilvam.com) е една от фирмите, които имат голяма традиция в областта на пластмасите както в национален така и в европейски мащаб. Започва своята даейност в първите години след войната, чрез предлагането на големите заводи на цветни и безцветни термопластични смоли, дори когато използването на пластмаси в стоките за широка употреба е било изключително ограничено в Италия и не е било започнало производството и дистрибуцията на основните полимери като полистирол и полиетилен.

През 1949 г. FRILVAM пуска в експлоатация първите машини за производтво на цветни продукти. През 60-те и 70-те години развива значителен опит в областа на технополимерите и напълнените и оцветените компаунди чрез десетилетие дълго и ползотворно сътрудничество с водещи международни компании, специализирани в производството на термопластмаси и термополимери.

От началото на деветдесетте години активността на фирмата се концентрира изчцяло в производството на цветни мастербачи и адитиви за различни областти на проиложение с драстично разширяване на чуждите пазари чрез въвеждането на технологично иновативни продукти.

Мастербачи и адитиви за пластмаси и производства

През 2003 г. FRILVAM придобива фирмата SPEEDY MASTER srl, която е специализирана в производтвото на цветни концентрати „tailor made“. Същата година, благодарение на отличното бизнес развитие постигнато във Франция, се създва FRILVAM FRANCE SA, кояте специализирана в производството на цветни технически мастербачи за френския и швейцарския пазар.

Днес FRILVAM представлява важна реалност на международно ниво (около 50% от общото производство се изнася за Европейския съюз, Източна Европа, Блицкия Изток, Северна Африка и Южна Америка) и е в състояние да гарантира на всички клиенти спесифични решения за всяко едно приложение, благодарение на своята голяма и модерна производствена база и високи стадарти на обслужване и компетентност.


Линията мастербачи PRISMA COLOUR и PRISMA ADDITIVE предлага пълна гама от спесифични решения за всеки тип приложение. FRILVAM е специализирана в производството на бели, черни и цветни мастербачи произведени в съответствие международните стандарти и специални формулировки за всички сектори на обработката на термопластични полимери. Лабораторията за анализ на FRILVAM е в състояние формулира за цялага гама от полимери специални колометрични нюанси изрично поискани от клиента.

Адитивите PRISMA ADDITIVE разработени в лабораторията на FRILVAM, могат да имат следните характеристики:
Стабилизиращи, UV антистатици, Антиоксиданти, Плъзгащи, Отделящи, Антиблокиращи, Изсушители, Експанденти, Противоплъзгащи, Полиращи агенти, Отблъскващи, Подпомагащи процеса, Фотодеградиращи, Забавители на огън, Забавители на зреене, UV филтри за индустриални и хранителни опаковки, Антифог за хранителни опаковки и др.

СЕКТОРИ В КОИТО СЕ ПРИЛАГАТ ПРОДУКТИТЕ НА FRILVAM:

  • Шприцване
  • Гъвкавкаво опаковъчно фолио – каст и издувно
  • Фолио за селското стопанство
  • Изолация
  • Рафия и моновлъкна
  • Биополимери
  • Други