BELLINZONI

Професионални препарати за обработка, почистване, полиране и третиране на каменни настилки и облицовки

BELLINZONI – ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ОБРАБОТКА, ПОЧИСТВАНЕ, ПОЛИРАНЕ И ТРЕТИРАНЕ НА КАМЕННИ НАСТИЛКИ И ОБЛИЦОВКИ


PREPARATO SPECIALE Полирпаста

 BELLINZONI - PREPARATO SPECIALE Полирпаста

Полиращи препарати

Концентрат от висококачествени восъци, разтворени в незапалим разтворител. Продукт под формата на паста, с изключителни полиращи и защитни свойства, благодарение на първокачествените суровини, използвани за производството му. Препаратът прониква в материала /мрамори, гранити, агломерати, венециански мазилки и др./и, след като се излъска с помощта на фина стоманена тел, кече или вълнено или памучно чисто парче плат, придава на третираната повърхност изключителен, огледален и дълготраен блясък, без „ облаци”; благодарение на специалната си формула запълва порите на материала и заличава малките драскотини и несъвършенства. Произвежда се в цветовете: неутрален /безцветен/, червен, зелен, жълт, кафяв и черен.

PREPARATO LIQUIDO Течна полирпаста

 BELLINZONI - PREPARATO LIQUIDO Течна полирпаста

Полиращи препарати

Течен восък, специално разработен за подчертаване на цвета и освежаване на естествената красота на повърхности от мрамор и гранит, с подчертан „мокър” ефект. Препаратът не съдържа смоли, следователно не образува неестетичен филм върху третираната повърхност и не пожълтява; изсъхва бързо и се излъсква лесно. Предназначен предимно за детайли, профили, ъгли, ръбове и въобще за места, трудно достъпни за механично полиране.

ULTRA STRIPPER

 BELLINZONI - RR/1

Почистващ препарат

Високоефективен миещ препарат, ефикасен срещу замърсявания от всякакъв характер: мазнини, смог и др. Отличен при премахването на много устойчиви метализирани восъци, акрилни или на база разтворители, положени върху настилки или облицовки. Подходящ за основно почистване и подготовка на подове преди шлайфане. С отлично приложение при почистването на тесни или широки фуги по подовете.

Силиконова абразивна паста за мрамор

 BELLINZONI - Силиконова абразивна паста за мрамор

Полиращи препарати

Фин абразив, благородни смоли и специален силикон – продукт за полиране на ъгли и чела от мрамор по традиционния метод, но с резултати равняващи се на автоматичното машинно полиране.

Абразивна паста за гранит

 BELLINZONI - Абразивна паста за гранит

Полиращи препарати

Специален абразив за ръчна обработка на чела от гранит с отлични резултати.

VETRO GLASS

 BELLINZONI - VETRO GLASS Кристализатор

Препарат за кристализация

Да се възстанови трайния блясък, като в същото време се заздрави повърхностния слой на настилки от гранит, мрамор или агломерат, без да се използват смоли или восъци, вече е лесно осъществимо с Кристализатора Ветро Глас. С използването на еднодискова машина при разнасянето му се провокира термохимична реакция, наречена „кристализация”, при която се получава повърхностно разтваряне на калциевия карбонат /естествен компонент на мрамора/ от страна на слаби киселини, в резултат на което, посредством смесването с кристализиращ агент се получава блестяща повърхност, изключително твърда, подобна на стъкло. Кристализацията напълно „затваря” порите на материала и го прави особено устойчив на трафик.

BLOCK D70

 BELLINZONI - BLOCK D70

Запечатващи препарати

Защитата на повърхности от камък, от вода, олио и хранителни мазнини вече не е проблем с наличието на Block D 70. Благодарение на специалната си формула без разтворители, препаратът осигурява изключителна хидро и маслоустойчивост на третирания материал. Защитава мрамори, гранити и камъни въобще, освежавайки цвета им и осигурявайки им възможността да „дишат”.  Продукт на водна основа, незапалим, нетоксичен, наличен в течна форма и спрей /без газ/ опаковка.

REX COTTO

 BELLINZONI - REX COTTO

Запечатващи препарати

Специален продукт защитаващ материала в дълбочина от вода и мазнини

MASTICE 2000

 BELLINZONI - MASTICE 2000

Китове и лепила

Двукомпонентен продукт, предназначен за китване и лепене на мрамори и камъни. Предлага се в течен и твърд вариант, и в различни цветове.
Третираната част лесно се поддава на допълнителна обработка – шлайфане, полиране.

BERT 27

 BELLINZONI - BERT 27

Почистващи препарати

Силно концентриран миещ препарат, на основа киселини, за обработка на гранит, керамика, грес и др. Продуктът следва да бъде използван в случай на много упорито замърсяване, за почистване на ръжда и отлагания.  Има качеството да образува пенообразен слой, който не се разтича по време на използването му върху вертикални повърхности. Специално предназначен за дълбоко почистване на материалите, след полагането им.

LEM-3

 BELLINZONI - LEM-3

Почистващи препарати

Да се обезмаслят и да се почистят в дълбочина изделия от мрамор и гранит, без да се наруши повърхността им и да пострада естественият им блясък, винаги е било проблем. LEM-3  е решението на този проблем. Разтворен във вода, в пропоръчителни дози, действието на препарата е безкомпромисно към замърсяването и деликатно към третирания материал. Приятно парфюмиран и с рН, специално разработен за основно почистване на мрамори и др. материали, без да ги уврежда, със сигурност представлява подходящия избор на почистващ препарат за професионалиста.

DECER-DOS

 BELLINZONI - DECER-DOS

Почистващи препарати

Вероятно много пъти сте виждали пожълтели каменни настилки, с неестетично покритие, корозирали от почистващи восъците препарати, на база много агресивни киселини.  Decer-Dos   обаче е препарат за измиване на стари въсъци, който ги превръща в емулсия от восъци на основа смоли или синтетика, без да влияе на камъка. Дори и много разтворен във вода, силата на препарата не намалява и отнема и последната следа от восъци по пода, възстановявайки естествения му вид.

ANTICHIZZANTE VIEUX За античност

 BELLINZONI - Препарат за античност

Специални препарати

Освежава и придава свежест, като след разтъркване повърхността добива сатенен блясък и приятен ефект на стар материал.

Препарат за анти-графити STRIP-VAPOR

 BELLINZONI - Препарат за анти-“графити” STRIP-VAPOR

Специални препарати

Продукт на базата на естирифицирани восъци и специални акрилни смоли. Защитава мраморни, гранитни, каменни и циментови облицовки от надписи направени от нормални бои-спрейове.

Spot Remover – Mangia-Macchia

 BELLINZONI - Паста за петна Mangia-Macchia

Препарат за дълбоки петна

Абсорбиращата паста “Mangiamacchia” е продукт, специално формулиран за елиминирането на петна от повърхността на скално-облицовъчни материали, като: мрамори, гранити, варовици, ардезия, теракотта и керамика. Премахва по-голямата част от петната от олио, индустриални мазнини, кафе и др., не уврежда политурата, не оставя “ облаци ” и възстановява оригиналната красота на третирания материал. Химическата му формула позволява да абсорбира в дълбочина особено устойчиви петна. Новата формула на препарата е на основа вода.

IDEA HP

 BELLINZONI - Паста за петна Mangia-Macchia

Запечатващ препарат

Защитен, прозрачен препарат за приложение върху облицовки, настилки и произведения от камък, срещу проникване на вода, мазнини и влага. Отличен и при полагането му върху полирани материали, дава възможност на камъка да „диша”, не позволява появата на варовикови петна по повърхността, прониква в дълбочина, не променя естествения вид на третираната повърхност, не образува неестетично покритие. Лабораторните проби доказват устойчивост на UVлъчи на продукта, който не променя цвета си и този на материала, дори след продължително излагане. Абсолютно невидим и не придава на третираната повърхност ефект „мокър”, нито допълнителен блясък, запазвайки я непроменена и с естествен цвят. Предотвратява появата на мухъл.

IDEA HC

 BELLINZONI - Паста за петна Mangia-Macchia

Запечатващ препарат

Защитен, водо и маслоотблъскващ препарат с „мокър” ефект, отличен и за третиране на полирани повърхности. Положен, образува т.нар. мрежа във вътрешността на материала, без да образува неестетичен филм по повърхността; позволява изпарението на погълнатата влага, но прави невъзможно проникването на вода и мазнини, както и появата на варовикови отлагания. Упоритото търсене на суровини – последно поколение, позволи създаването на нова формула хидро и маслофобизатор, който освежава цветовете на третирания скален материал и в същото време го защитава от петна, причинени от абсорбирането на вода, мазнини и вещества, които се отлагат като замърсяване.