MEC

Машини за цепене на камък и цимент

MEC – МАШИНИ ЗА ЦЕПЕНЕ НА КАМЪК И ЦИМЕНТ

Историята на МЕС в Италия се преплита с историята на своя основател, Джузепе Николети. Компанията, която от 2002 година насам е базирана в гр. Скуреле (провинция Тренто) е основана през 1996 г., но опитът има много по-дълга истария. След дипломирането си, Джузепе Николети емигрира в Швейцария, за да заработи във фирма като общ работник и много бързо става производствен директор. След завръщането си в Италия през 1981 г. се ражда неговия първи самостоятелен бизнес проект за прецизна обработка на хидравлични компоненти. Производството се разраства бързо и Джузепе Николети усеща потенциала на все още слабо развития пазар на машините за обработка на камък. Така изоставя предишната си дейност и отново се впуска по нова предприемаческа пътека, която успешно води до създаването на MEC, заедно със своите деца. Днес МЕС изнася машини за цепене и трошене на камък и цимент в над 60 държави по света.


MEC - Серия „С“

Машини за цепене на камък

Тези машини са предназначени за цепене на всякакъв тип безформени камъни. Подходяща е за цепене на различни материали с различни размери. С нея могат да се произвеждат бордюри, кубчета/павета, стенни облицовки и много други. Силата на цепене е от 24 до 160 т с височина на цепене между 20 и 55 см. Структурата е от отворен тип и по този начин е лесно позиционирането на камъка и може да бъде обработван многократно. Цепещите ножове са самонагаждащи се, като по този начин позволяват да се цепят камъни с неправилна форма, като се гарантира високо качество на цепенето.

Поискай оферта
MEC - Серия „P“

Машини за цепене на камък

Предназначени за цепене на гранит, варовик, пясъчник, порфит, базалт, бетон, плочи и блокове с големи размери. Серията „Р“ се предлагат с капацитет от 40 до 800 тона.

Поискай оферта

Серия „TRITTICO“ 

MEC - Серия „TRITTICO“

Машини за цепене на камък

Тези машини са предназначени за цепене на неоформени каменни блокове с височина от 40 до 100 см. Серията е създадена за премахване на физическите усилия при позиционирането под ножа на тежките камъни, благодарение на комбинирането на транспортна лента на входа и на изхода. Работната маса се заменя от транспортьор с 2 независими ленти, управлявани от централен контролен панел. Движението на всяка лента е независимо. Синхронизирайки двете ленти е възможно лесното позициониране на камъка под ножа, както и въртенето на блоковете на 360 градуса. Въртенето е подходящо да може да се следва профила и да центрира точно мястото на цепене.

Поискай оферта
MEC - Серия „MOVE“

Машини за цепене на камък

Когато се рефлектира върху обработката и цепенето на камъка, не трябва да се забравя факта, че трябва да се преместват материали с различна форма и тегло от няколко стотин килограма. Ето защо транспортните ленти от тази серия са проектирани, за да се реши този проблем.За по-лесно позициониране на материала могат да се добавят щипки, монтирани на рамо или въртящи се, както и механични притискачи.

Поискай оферта
MEC - Серия „STARK“

Трошачки за камък

Тези машини се характеризират с много здрава структура и са предназначени за трошене на много твърди материали, като гранит, порфит, агломерати, както и материали с по-малка твърдост, като мрамори и др. Машините се състоят от захранващ бункер, челюстна трошачка, транспортна лента, и вибратор за разпределяне на натрошения камък в зависимост от едрината.

Модел „STARK 5.5“ 

Отвор на челюстите 250 х 150 мм
Отвор на бункера 600 х 800 мм
Разтрвяряне на челюстите 10 – 40 мм
Мощност 5,5 kW
Тегло 1300 кг
Производителност 0,5 – 2,5 куб.м./ч

Модел „STARK 7.5“

Отвор на челюстите 350 х 150 мм
Отвор на бункера 640 х 780 мм
Разтрвяряне на челюстите 10 – 40 мм
Мощност 7,5 kW
Тегло 1400 кг
Производителност 0,5 – 2,5 куб.м./ч

Модел „STARK 15“

Отвор на челюстите 400 х 250 мм
Отвор на бункера 1050 х 870 мм
Разтрвяряне на челюстите 20 – 80 мм
Мощност 15 kW
Тегло 3700 кг
Производителност    5 – 15 куб.м./ч
Поискай оферта
YouTube канал TTG by Vartan

Някои примери за употребата на натрошения материал: