TENAX

Абразиви, китове, лепила, химически продукти за полиране, обработка и запечатване на материали от мрамор и гранит

ИСТОРИЯТА НА TENAX

Tenax започва историята си през далечната 1956 г. във Верона като “ F.lli Bombana Angelo e Guido”, компанията започва с производството на смоли за вътрешния и външния пазар. През 1960 г. като допълнение към първоначалните продукти, компанията започва производството на синтетични и магнезиеви абразиви за мрамор. През 1980 г. след неочакваната смърт на г-н Анджело, основателят на компанията, ръководството й преминава в ръцете на неговите синове Иджино и Алберто Бамбана. През 1981 г. компанията има вече ново име – TENAX S.p.A.. Започва производството на магнезиеви абразиви за гранит и полиращи четки за мрамор. До 1992 г. компанията утвърждава своите позиции на пазара, представяйки нови продукти, като диамантени абразиви, режещи инструменти и абразиви със синтетична спойка. Развитието на ТЕНАКС никога не е спирало и разширяването на продуктовата гама води до откриването през 1998 г. на международните клонове на компаниятав Бразилия, САЩ, Испания, Иран, Индия, Тоскана и Сицилия. В светлината на 50 годишната си дейност ТЕНАКС е индустрия непрекъснато отбелязваща напредък, развитие и усъвършенстване.

MASTICE SOLIDO

TENAX - MASTICE SOLIDO

Китове и лепила

MASTICE SOLIDO
Високо тиксотропно оцветено лепило. Използва се за репарация и запълване на мрамор и подобни камъни. Лепилото е гладко и лесно за нанасяне. Леко променя цвета след втвърдяване.

Инструкция за употреба
Убедете се, че повърхността която ще третирате е суха и добре почистена. Вземете необходимото количество лепило от кутията и добавете катализираща паста – 2-3 %. Разбъркайте добре и използвайте нужното количество от готовата смес. Не връщайте неизползваното лепило обратно в кутията. Възможно е да коригирате цвета , като използвате паста-оцветител или метален оксидант. Добавете оцветителя, преди катализатора до получаване на желания цвят и след това добавете катализатора. Прекомерната употреба на оцветител, може да доведе до промяна на първоначалните характеристики на лепилото. Затворете добре кутиите след употреба.

TEWAX

TENAX - TEWAX

Препарат за обработка на повърхност

TEWAX
Пастообразна вакса за подобряване на ефекта от полирането

Инструкция за употреба
Продуктът се нанася на сухи и добра почистени повърхности. Присъствието на вода, прах и други замърсители може да предизвика неравномерното му нанасяне. Съветваме Ви да нанасяте TEWAX с гъба или вълнено парче равномерно по повърхността. Изчакайте да изсъхне няколко минути и избършете с чиста гъба. Ненужното количество трябва да бъде отстранено веднага след нанасяне на препарата. Така ще постигнете незабавен ефект. Затворете добре кутията след употреба.

CERA FLUIDA

TENAX - CERA FLUIDA

Препарати за обработка на повърхността

CERA FLUIDA
Течна вакса с разтворител. Подсилва ефекта на полирането.

Инструкция за употреба
Продуктът се нанася върху сухи и добре почистени повърхности. Присъствието на вода и прах върху третираната повърхност може да доведе до нежелан резултат. Съветваме Ви да нанасяте продукта като използвате четка или вълнен плат. Нанесете равномерно продукта върху третирания материал. Оставете го да изсъхне за няколко минути и подсушете внимателно с мека кърпа или чиста гъба. След нанасянето на продукта, отстранете излишното количество. Ще получите незабавно желанияу ефект. Продуктът може да се използва и при автоматични линии за полиране. Втвърдява се при температура от 0°С. Възвръща първоначалното си течно състояние като го оставите на стайна температура.

HYDREX

TENAX - HYDREX

Препарати за обработка на повърхността

HYDREX
Предпазва от замърсяване и петна. Устойчив на вода и мазнини.

Инструкция за употреба
Продуктът се нанася върху сухи и добре почистени повърхности. Присъствието на вода и прах върху третираната повърхност може да доведе до нежелан резултат. Съветваме Ви да нанасяте продукта, като използвате чиста гъба или суха кърпа. Използвайте толкова количество, колкото може да абсорбира третирания материал. Почистете незабавно с чиста гъба. Прекомерната употреба на препарата може да доведе до получаване на лъскав и лепкав слой. След няколко минути, ако е необходимо, нанесете препарата втори път, като повторите същата процедура. Ако прилагате продукта върху под или други настилки, изчакайте 24 часа преди да стъпвате по него.

EASYWET 

TENAX - EASYWET

Препарати за обработка на повърхността

EASYWET 
Подсилва цвета, създава така наречения мокър ефект. Кратко време за изсъхване.

Инструкция за употреба
Продуктът се нанася върху сухи и добре почистени повърхности. Присъствието на вода и прах върху третираната повърхност може да доведе до нежелан резултат. Съветваме Ви да нанасяте продукта, като използвате чиста гъба или суха кърпа. Изпозвайте толкова количество, колкото може да абсорбира третирания материал. След нанасяне на продукта избършете третираната повърхност със суха кърпа или мек вълнен плат. Ако прилагате продукта върху под или настилка, изчакайте да изсъхне 24 часа преди да стъпвате по него.

Свали техническа карта

AGER

TENAX - AGER

Препарати за обработка на повърхността

AGER
Подсилва цвета и създава така наречения мокър ефект, предпазва от вода, мазнини и графити.

Инструкция за употреба
Продуктът се нанася върху добре почистени сухи повърхности. Присъствието на вода и прах може да доведе до нежелателни резултати.Съветваме Ви да нанасяте продукта, като използвате чиста гъба или суха кърпа. Изпозвайте толкова количество, колкото може да абсорбира третирания материал. След нанасяне на продукта избършете третираната повърхност със суха кърпа или мек вълнен плат. Прекомерната употреба на продукта може да доведе до поява на повърностен слой или лепкав филм. За това излишното количество е необходимо да бъде отстранено незабавно. Ако прилагате продукта върху под или настилка, изчакайте да изсъхне 24 часа преди да стъпвате по него.

NEROPLUS

TENAX - NEROPLUS

Препарати за обработка на повърхността

NEROPLUS
Подчертава и засилва цвета на черни гранити като Nero Africa, Nero Impala, както и подобни.

Инструкция за употреба
Материалът трябва да бъде добре полиран, след което трябва да бъде добре подсушен, като се изполват подходящи фурни или да бъде оставен да изсъхне, докато влажността изчезне, за да може да абсорбира добре нанесения продукт. Нанасянето става най-добре на ръка или с помощта на автоматична линия. Оставете продукта да съхне най-малко 12 часа. Използването на пещи или наличието на по-висока температура на въздуха могат да скъсят времето на изсъхване.

PROSEAL

TENAX - PROSEAL

Препарати за обработка на повърхността

PROSEAL
Служи за запечатване на полирани мрамори и особено порести. Влиза в микропукнатините и предпазва влизането на течности, но оставя на материала да диша, за да запази своите естествени свойства.

Инструкция за употреба
Продуктът трябва да бъде нанасян върху изцяло сухи и чисти повърхности.  Наличието на вода може да предизвика нехомогенно запечатване. Може да се нанася с четка, с пулверизатор или за предпочитане с гъба, като се внимава да се нанася количество, което третирания материал да може да поеме. Излишното количество от продукта създава лепкав филм на повърхността, който може да се изчисти с чиста кърпа. Ако прилагате продукта върху под или настилка, изчакайте да изсъхне 24 часа преди да стъпвате по него.

CERA FLUIDA

TENAX - GEAR

Препарати за обработка на повърхността

GEAR
Защитава камъка против петна и създава така наречения мокър ефект. Препоръчва се основно за плотове, като се предполага, че повърхността може да влезе в контакт с хранителни продукти. GEAR е сертифициран в съответствие с европейската норма 90/128 ECC. Липсват напълно хлорирани разтворители, които могат да причинят необратими увреждания на дългосрочните ефекти върху хората. GEAR прониква и се фиксира върху микропукнатините на материалите, като придава свойството да не пропуска течности. Обикновено се използва върху повърхности обработени с пясъкоструене, шлайфане или върху цепени материали.

Инструкция за употреба
Продуктът трябва да се нанася равномерно върху сухи и чисти повърхности. Може да се нанаяся с четка, пулверизатор или за предпочитане с гъба, като се внимава да се нанася количество, което третирания материал да може да поеме. Излишното количество от продукта създава лепкав филм на повърхността, който може да се изчисти с чиста кърпа.

Препарат за импрегниране на камък

 

Импрегнатор Protex

PROTEX

Италиански препарат за запечатване на камък, който предпазва от изцапване и петна. Натурален продукт, устойчив на мазнини. Подходящ за импрегниране на кухненски плотове – притежава сертификат за контакт с храни. Устойчив на вода и мазнини. Антиграфити. За неполирани повърхности от естествен камък. Препаратът не променя естественото дишане на камъка и е подходящ за порести материали.

Protex

Покрива се равномерно върху суха и добре почистена повърхност. Присъствието на вода и прах върху третирания материал може да доведе до нежелан резултат. Нанася се с чиста гъба, вълнен парцал или пулверизатор. Разфасовки по 1л и 0,250л. След отваряне се съхранява на сухо и проветриво място.