GUMMILABOR

Гумени транспортни ленти

GUMMILABOR – ГУМЕНИ ТРАНСПОРТНИ ЛЕНТИ

GUMMILABOR е Индустриална група, която от 1961 г. се занимава с производството на гумени транспортни ленти.
Благодарение на дългогодишния си опит, днес фирмата е лидер на международния пазар. Преимуществото на GUMMILABOR е големия производствен капацитет, както и голямата складова наличност. Разполага с лаборатория за тест и анализи за контрол на производството съгласно нормативите на DIN и ISO 9001.

Антиабразивни гумени ленти
NORMALGUM – GUMIFLAT

Антиабразивни гумени ленти NORMALGUM - GUMIFLAT

Тези ленти са произведени с гумено покритие за абразивна устойчивост, както и срещу разкъсване при рязане. Основното предназначение е да транспортират материали, които не са химически агресивни, при нормални температурни условия.

Маслоустойчиви гумени ленти
OILGUM – TEMPEROILGUM

Маслоустойчиви гумени ленти OILGUM - TEMPEROILGUM

Тези ленти са предназначени за транспортиране на материали съдържащи масла и мазнини, тъй като са произведени от гумена смес, която да е не пропуска тези состанции. OILGUM могат да се използват при нормални температурни условия, докато TERMOILGUM даже и при средни или високи температури.

Термоустойчиви ленти TEMPERGUM – ARDENTGUM – SUPERARDENTGUM

Термоустойчиви гумени ленти TEMPERGUM - ARDENTGUM - SUPERARDENTGUM

Тези ленти се произвеждат с гумена абразиво устойчива смес, предназначени за работа при температури съответстващи на тяхното приложение. По-специално са предназначени в тежката индустрия (като стоманолеярни и циментови заводи) и всяко друго приложение, което изисква устойчивост на температура.

Гумени ленти за наклонен транспорт CHEVRONGUM-APEGUM

Гумени ленти за наклонен транспорт CHEVRONGUM-APEGUM

Тези ленти са предназначени за транспорт на стоки по наклон, тъй като специалния дизайн не позволява транспортирания материал да се хлъзне назад. CHEVRONGUM са ленти произведени с напречни профили от шеврон и могат да транспортират насипни материали при максимален наклон от 30 градуса. APEGUM са ленти специално предназначени за транспорт на обемни неща като например кашони, пакети, куфари и т.н.

Гумени ленти за високо натоварване
ENERGUM – BREAKERGUM

Гумени ленти за високо натоварване ENERGUM - BREAKERGUM

Тези ленти са предназначени за транспортиране на изключително тежки материали.

Гумени ленти за вертикален транспорт ELEVGUM

Гумени ленти за вертикален транспорт ELEVGUM

Тези ленти са предназначени за вертикално транспортиране на стоки. Приспособени са за позициониране на метални или пластмасови кофички и могат да бъдат антистатични за да могат да работят в експлозивни помещения.

Гумени ленти
EXTRA

Гумени ленти EXTRA

В тази серия гумени ленти влизат всички, които не са включени в наличните на склад. Могат също така да се произведат гумени ленти съгласно спецификация на клиента и във всякаква сфера на приложение.

Гумени ленти с ондулирани бордове
GUMMIBORD

Гумени ленти с ондулирани бордове GUMMIBORD

Тези ленти са изработени с ондулирани бордове снабдени с гумени сепаратори, като по този начин позволяват и вертикален транспорт.

Гумени ленти със стоманено усилване
ST и IW

Гумени ленти със стоманено усилване ST и IW

Това са гумени ленти с вътрешно усилване с помоща на стоманени въжета.
Благодарение на надлъжните въжета (лентите METALGUM ST) и напречните и надлъжните въжета (лентите GUMMICORD IW), тези въжета успяват да имат такава голяма товароносимост, каквато нямат нормалните ЕР и специално са предназначени за транспорт на всякакъв тип материал на дълги разстояния.