CARLE MONTANARI

Машини за производство на шоколадови изделия

CARLE MONTANARI – МАШИНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ШОКОЛАДОВИ ИЗДЕЛИЯ

Carle & Montanari проектира и произвежда, от началото на 1900 г., машини и линии, както за преработка на какао, така и за обработка, моделиране и опаковане на шоколад. Над 1700 оборудвания произвеждат бомбони и щоколади с помощта на технологичните и системни решения на Carle Монтанари и терминът CAVEMIL (от името CAValieri EMILio, който през 50-те години на миналия век е изобретил първата автоматична линия) е синоним на моделиране в целия свят. Влизането в групата на Sacmi, позволи на Carle & Монтанари да гарантира на своите клиенти присъствие в 23 страни и ресурси за големи инвестиции в научноизследователската и разработващата дейност. Благодарение на интегриране на сектора на опаковане, днес Carle & Монтанари е единственият глобален доставчик, който може да помогне на фирмите от трансформирането на какао до опаковането.
През годините Carle & Montanari разработи оптимизация и интегриране на на производствения процес, от производството и моделирането на какао, до опаковането. Един подход на технологии и оборудване, което позволява на клиентите да имат единствен доставчик гарант за резултат по отношение на производителността и качеството.

С 100 години опит и хиляди машини, направени за специалистите в областта. Благодарение на R&D Group днес Carle & Мontanari е в състояние да предостави уникални решения и технологии като визуални системи, електронни датчици, системи за управление и възможността за проследяване на формите, с помощта на технологията за радиочестотна идентификация, модулни системи в количката, опаковане висок каданс.

Хоризонтални преси за какао от 6 до 16 вани, капацитет от 350 до 1.000 кг/час
Хоризонтални преси за какао от 6 до 16 вани, капацитет от 350 до 1.000 кг/час

Хоризонтални преси за какао от 6 до 16 вани, капацитет от 350 до 1.000 кг/час

Carle Montanari проектира и произвежда хидравлични хоризонтални преси за извличане на какаово масло с капацитет от 350 до 1000 кг/ч на преработени какаоликьор и време за цикъл  12-15 минути за какаови пити с 10-12% остатъчно какаово масло. Основни характеристики: едновременно захранване на всички пневматични групи с „двоен ефект“, стоманени сменяеми бутала и контрабутала, свързани посредством плоски стоманени вериги, ковани стоманени колони и втулки от само смазващ
се материал, клапан за свръхналягане за безопасност, за да се предотврати повреждане на захранващите блокове.

Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.
Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.

Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.

Пълна гама от автоматични смесителни машини за дозиране и смесване на маси от шоколад, крем компаунд, твърди, течни и прахообразни първични продукти, като рафинирана захар кристална захар, какао, масло, мляко и т.н.

Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.
Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.

Машини за шоколадови маси, заместители и мазни кремове, с капацитет 2.200-6.000 кг/час

Пред-рефайнер с два цилиндъра за шоколадови маси, заместители и мазни кремове, с капацитет от 2.200 до 6.000 кг/час и и финност до 120 микрона, пре-рафинирането се извършва на всички съставки, включително и на кристалната захар, намалява се времето за смесване и премахване на обратния вкус, ниско присъствие на суб-фини и големи частици в полза на финалното рафиниране, намаляване на съдържанието на мазнини в полза на конширането..

Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.
Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.

Автоматични инсталации за моделиране на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.

Във всички инсталации за моделиране, дозирането на шоколад и съставки се извършва посредством безчеткови двигатели и електронен контрол на осите на движение. Целия процес се контролира от PLC в комплект с операторски панел тип touch-screen за задаване, визуализиране и контрол в реално време на всеки параметър от процеса, рецепти или информация за аларма.
Инсталациите за моделиране от серията CAVEMIL работят със стъпково движение на формите. Тези инсталации са реализирани в широка гама за изпозване на форми с различни размери и са предзназначени да покрият всякакво желание на производство на моделирани артиколи с голяма гъвкавост.
Линиите за моделиране могат да бъдат доставени в два варианта:
  • Стандартен с една универсална моделираща машина за дозиране, на „точки“, на „линии“ или One-Shot и накрая нормален хладилник.
  • Крем, характеризиращ се с два или повечемоделиращи машини и хладилници за производство на изделия от шоколад по традиционна технология или Fast-shell.
Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.
Машини и линии за производство на шоколад с капацитет от 300 до 10.000 кг/час.

Автоматични опаковащи машини за шоколад, шоколадови и желирани бонбони.

Автоматични опаковащи пашини за шоколад, шоколадови и желирани бонбони с всякакъв стил на опаковката, скорост до 1000 опаковки/минута. Гамата на Carle & Montanari включва опаковащи машини за шоколади с ниска височина в стил Fiocco, Bunch, плик до 900 бр.